Pasif Saldırgan Kişilik Bozukluğu

Pasif-saldırgan kişiler, toplum içinde çok zor fark edilen hatta gizil oyunları yüzünden çok zeki olarak görülebilen genellikle ikizler burcumuşunuz sorusuna muhatap olan insanlardır. Fakat olayın zekadan veya burçlardan ziyade alakası tuvalet eğitimleridir. Tuvalet eğitimlerinde annelerine çok çektirmiş olan bu kişiler bir baskı veya serpesiye yerine iddialaşmayla ile bu eğitim dönemini geçirmişlerdir yani Klasik psikanalisttik görüşte pasif-saldırgan kişiliği, anal dönemde otoriteyle yaşanan çekişmelerin ve karşılıklı güç gösterilerinin kalinisi olarak yorumlanır.

Fakat bununla da yetinmeyip hayatların geri kalanında ki çoğu ilişkide olağan sosyal ve mesleki durumlarda yerine getirilmesi gerekenlere karsı sürekli bir pasif direniş gösterir, yapacaklarını sürekli ertelediğinden islerini zamanında bitiremez. istemediği isleri yapması gerektiğinde surat asar ya da olay çıkarır. Bazen de kasıtlı olarak islerini kötü yapar ya da isi yavaşlatır. Gandi’nin İngiliz zulmüne karşı sayathgarasini veya Said nur sinin pasif direnişini yüce amaçlardan ziyade kendi küçük intikamları için kullanırlar. Bu arada

kupbezrecepty.com/

, çoğu kez başkalarının da islerini engellemiş olur ve bundan keyif alırlar. Unuttuğunu ileri sürerek sorumluluklarını yerine getirmez. Kendisinden çok şey beklendiği gerekçesiyle çevresini hâksiz yere suçlar. islerini başkalarının sandığından daha iyi yaptığına inanır. Otorite konumundaki insanları haksızca eleştirir ya da küçümser genel muhalefettir. Pasif-saldırgan kişilik özellikleri genellikle ego-sin toniktir yani kendini topluma yabancı uyumsuz olarak nitelemeleridir.. Bu kişiler benliklerini saldırgan bir içerikle ortaya koymayı kabul edemezler. Dolayısıyla benliklerinin bu yönünü tümden yadsıyarak, çevrelerine yansıttıkları saldırgan içeriği onlara karsı direnerek boşaltmış olurlar. Bu mekanizma bilinçdışında oluştuğundan, pasif-saldırgan kişiler, hiç kızgınlık yasamadıklarına inanır ve hâksiz yere kendileriyle uğraşıldığından yakınırlar. Terapiler sorun kaynağına yönelik yani bilinçaltına yönelik (hipnoz-emdir benzeri) olmadıkça terapistleriyle de genellikle zorlu süreçler yasarlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir